Årskurs 4-6
Trafiksäkerhet
Här hittar du utbildningar och material som rör Trafiksäkerhet.
NTF - Trafiken i skolan
Trafikkalendern
Trafikkalendern vill inspirera och stödja skolans personal att arbeta med trafikfrågor som en del av lärandet för hållbar utveckling.
Att integrera trafik i olika ämnen ger eleverna förutsättningar att reflektera över hur transportsystemets utformning och funktion påverkar vår miljö, hälsa och trafiksäkerhet. Sådana kunskaper ökar möjligheterna att kunna påverka sin egen och andras framtid.
UR skola (filmer)
Säkra skolvägar, järnväg åk 4-5
I lärarhandledningen hittar du samtalsövningar, frågeställningar, lekar, förslag på aktiviteter och uppgifter.
Hållbar utveckling
Här hittar du utbildningar och material som rör hållbar utveckling.
Skolverkets material om ekosystemtjänster - Hur går det runt?
Naturens ekosystemtjänster är avgörande för allt liv. Det här materialet handlar om näringskedjor, varornas kretslopp och hur det hänger samman med vår vardagskonsumtion. Övningen finns i tre versioner anpassade för grundskolans årskurser i biologi.
Eco Friends - Vatten (åk 4)
Årskurs 4 har vatten som tema med för- och efterarbete kopplat till ämnet samt ett besök på Ekeby reningsverk och Parken Zoo djurpark under inspirationsdagen.
Eskilstuna Kommun
Eco Friends - Energi (åk 6)
Årskurs 6 har energi som tema med för- och efterarbete kopplat till ämnet samt ett besök på kraftvärmeverket och Parken Zoo djurpark under inspirationsdagen.
Eskilstuna Kommun
Skolmaterial HKK
Här hittar du övningar, faktablad och affischer som kan användas i hem- och konsumentkunskapsundervisningen – ämnesspecifikt eller i samverkan med andra skolämnen.
Naturnytta
Välkommen till Naturskyddsföreningens skolmaterial om naturen och de nyttor vi får från den! Här finner du övningar, faktablad och instruktioner som kan användas för att arbeta med några av naturens nyttor.
Fairtrade Sverige: Shyssta bananer?
WWF Lärarrum
Foto: NASA/WWF
Energifallet
Här hittar du övningar för årskurs 4-6. Vissa har flera delövningar. Till övningarna finns läroplanskopplingar, lärarhandledningar, faktatexter, filmer, bildspel och elevmaterial.