Fritidshem

Trafiksäkerhet

Här hittar du utbildningar och material som rör Trafiksäkerhet.

Låna cykelbana

Cykelbanan består av rep, målade gummimattor (övergångsställen) och skyltar. Den byggs med cirkulationsplats, väjningsplikt m.m.

Eskilstuna kommun

NTF - Trafiken i skolan

Med Trafiken i skolan kan du integrera trafiken i det vanliga skolarbetet. Här hittar du NTF:s material bl.a. Trafik i läroplanen med förslag på teman/områden som du kan arbeta med i olika årskurser och hur de är kopplade till läroplanen.

Måla trafikmärken

Pyssel med trafikmärken. Här hittar du 15 vägmärken (pdf) att färglägga.

E-learningsite Unga fakta.

Trafikkalendern

Trafikkalendern vill inspirera och stödja skolans personal att arbeta med trafikfrågor som en del av lärandet för hållbar utveckling.

Att integrera trafik i olika ämnen ger eleverna förutsättningar att reflektera över hur transportsystemets utformning och funktion påverkar vår miljö, hälsa och trafiksäkerhet. Sådana kunskaper ökar möjligheterna att kunna påverka sin egen och andras framtid.

UR skola (filmer)

UR skola möter barn som berättar om sina erfarenheter av trafiksituationen där de bor. Hur ser vägen till skolan ut? Vilka trafikfaror finns? Vad skulle kunna göra vägen säkrare, och hur kan man påverka dem som bestämmer? Programmen tar också upp trafikregler och beteenden.

Hållbar utveckling

Här hittar du utbildningar och material som rör hållbar utveckling.

De pedagogiska övningarna är anpassade till grundskolan och gymnasiet och kan användas ämnesövergripande för att introducera eller fördjupa arbetet med globala utvecklingsfrågor i skolan med syftet att ge en mer nyanserad bild av världen. Lärarhandledningen vill uppmuntra till kreativt och formativt lärande.

Material om bin

Välkommen till Naturskyddsföreningens skolmaterial om bin! Här finns pedagogiskt material om bin i form av övningar, faktablad, instruktioner, film och quiz. På sidan för Operation: Rädda bina finns också förslag på konkreta insatser som skolklasser kan göra för att hjälpa bin och andra viktiga pollinerare.

WWF Lärarrum

Världsnaturfonden WWF erbjuder dig som pedagog  en rad olika utbildningar, verktyg och metoder. Här finns bl.a. en uppgiftsbank och möjlighet att mäta skolans ekologiska fotavtryck.

Foto: NASA/WWF

Naturen som klassrum

Välkommen till naturen! Här hittar du som grundskolelärare, förskole- eller fritidspedagog viktiga och engagerande övningar för lärande utomhus i matematik, språk, SO, NO, hemkunskap, teknik, bild, trä- och metallslöjd. Lycka till!