Planeringen av vårens cykelaktiviteter är i full gång. Eskilstuna kommun deltar bl.a. i en nationell kampanj ”Cykla mer” tillsammans med flera andra kommuner och Svenska cykelstäder.

En av kampanjerna fokuserar på Barn och ungdom och handlar om att öka intresset för cykling. Utöver det deltar vi även i projekt tillsammans med Energikontoret och flera andra kommuner där vi kommer att arbeta med projekt som cykelvänlig arbetsplats, vintercyklister och testresenärer (barnfamiljer lånar eldrivna lådcyklar).

Det kommer eventuellt att finnas möjlighet att genomföra kort- och långsiktiga koncept för att lära barn hur trafiken fungerar och uppmuntra till ökad cykling. Det kan handla om endagsbesök på skolor men även mer långsiktiga koncept.

Är ni intresserade av att arbeta för ökad cykling på skolan du arbetar? Hör av dig till oss för att se vilka möjligheter som finns framöver.