Onsdagen den 5 juni i år så anordnade Lagersbergskolan deras Junilopp där vi från mobilitetsgruppen deltog.

Juniloppet är ett lopp som skolan arrangerar varje år för alla deras elever från förskoleklass till årskurs 6. Loppet genomförs runt skolan i en slinga som är ca 1 km, och det går ut på att varje elev springer eller går så många varv som möjligt för att samla varv/poäng till klassen och den klass som får ihop flest varv utses till vinnare.

Det som är så bra med detta är att alla kan delta oavsett om du springer, promenerar eller sitter i rullstol. Många elever sprang uppåt 8-9 varv så de springer nästa 1 mil!

Vi i mobilitetsgruppen cyklade dit med vår lådcykel som går på el och en vanlig cykel.

Vi hade en enkel resvaneundersökning där vi frågade eleverna hur de tagit sig till skolan denna dag, vi hade ett kunskapstest om säker cykel och eleverna fick färglägga bussar och cyklar.

Vi hade en riktigt trevlig förmiddag på skolan och vi tackar Lagersbergs skola för att vi fick delta!