Skeppets förskola i Torshälla har köpt in två lådcyklar som de använder i verksamheten.

Med lådcyklarna kan de själva välja när och var de ska åka. Lådcyklarna har eldrift och sex barn-platser per cykel. Barnen kan själva kliva i och ur lådan via en liten trädörr vilket gör att några lyft inte behövs.

Nu cyklar de minst en gång i veckan, ofta mer, in till Eskilstuna stadsbibliotek, Djurgården eller Vilsta.

Tidigare reste de mer med buss och behövde då passa tider och kom inte alltid med på samma buss vilket innebar en del väntan. På lådcykeln används tiden effektivt när trafikundervisning och lärande för barnen kombineras med rörelse för förskolläraren.

Både barn och föräldrar är mycket positiva till lådcyklarna. ”Det är roligt att åka lådcykel”, säger barnen och hoppades nog på en längre åktur än vår lilla provtur runt gården 🙂