Måndag den 17:e augusti startar skolorna i Eskilstuna och vi behöver alla hjälpas åt för att undvika trängsel i kollektivtrafiken. Alla elever som har möjlighet bör gå eller cykla till skolan för att vi tillsammans ska se till att de som verkligen behöver ta bussen ges möjlighet att resa säkert.

Att cykla till skolan är inte bara viktigt nu. Elever mår och presterar bättre när de rör sig på väg till skolan. Koncentrationen ökar och vi håller oss mer friska när vi väljer cykeln.

Föregå med gott exempel och cykla du med! Att cykla till jobbet ger dig vardagsmotion samtidigt som du bidrar till en bättre miljö för oss alla.

Vill du hjälpa dina elever ytterligare? Påminn dem om hur en säker cykel ser ut genom att skriva ut och sätta upp någon av informationsbladen som finns att ladda ner här.

Tillsammans följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och bidrar till minskad smittspridning genom att gå eller cykla till skolan. Dela gärna informationen vidare genom att påminna elever och vårdnadshavare om att alla som kan bör gå eller cykla till skolan.