Jobbar du på högstadiet eller gymnasiet?

Känner du till Don´t drink and drive?                                                                                                                     

Don’t drink and drive är en nationell satsning av Trafikverket som riktar sig till ungdomar och unga vuxna mellan 15 och 24 år.

Don’t drink & drive bygger på känsloladdade budskap och ska leda till att fler inte kör alkohol- eller drogpåverkade, att de vägrar åka med en onykter förare och att de får mod och argument att hindra andra att köra påverkade.

Aktiviteterna inom don’t drink & drive bygger på samverkan mellan en rad samhällsaktörer – räddningstjänsten, polisen, skolor, idrottsföreningar, med flera. Via filmer, utställningar och föreläsningar, där offren själva framträder, lyfts problemet fram i ljuset.

Don’t Drink & Drive-projektets målgrupp är främst ungdomar. Man vill påverka dem till att aldrig själva köra alkohol- eller drogpåverkade, eller åka med en onykter förare, samt att hindra andra från att köra onyktra. 

Under benämningen Don’t drink and drive finns läromaterial för lektioner och samtal kring alkohol och droger i trafiken.

Läromaterial finns för högstadiet, gymnasiet och andra verksamheter där pedagoger möter ungdomar mellan 15 och 24 år.

Don’t drink and drive vill göra ungdomar uppmärksamma på riskerna med alkohol, droger och rattfylleri.

Enligt Trafikverket omkom 75 personer av alkohol- och drogrelaterade trafikolyckor år 2018. Samma år omkom totalt 324 personer i trafikolyckor så just alkohol- och droger är en stor bov.

Cyklopliknande glasögon

Vi erbjuder skolor i Eskilstuna kommun att låna våra promilleglasögon. Klicka här för att läs mer om dessa.

Läs mer om detta viktiga arbete på Trafikverkets hemsida!