Nu startar årets omgång av Cykelvänlig arbetsplats. Cykelvänlig arbetsplats är ett projekt som drivs av Energikontoret i Mälardalen i syfte att göra det lättare för medarbetare att cykla till jobbet och i tjänsten.

Flera kommunala förvaltningar, avdelningar och företag deltog förra året bl.a. Rehabenheten som efter att ha lånat en lådcykel av oss förra sommaren valde att köpa in en egen.

Cykelvänlig arbetsplats går ut på arbetsplatser ser över hur många cykelvänliga kriterier de uppnår. För att få en stjärna krävs sju kriterier och ju fler stjärnor – desto mer cykelvänlig är din arbetsplats. Kriterierna handlar om allt från tillgång till cykelparkering och cykelpump till resepolicy (i kommunen har vi en övergripande reseriktlinje som gäller för alla arbetsplatser).

Det finns många skäl att välja cykeln som transportmedel – framför allt för att prioritera hälsa och klimat men du som cyklar är också en förebild för andra.

Cykelvänlig arbetsplats är en aktivitet inom länets åtgärdsprogram för energi och klimat och en del av Cykelsamverkan Sörmland. Alla arbetsplatser i Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm är välkomna att anmäla sig.

Här kan du läsa mer och anmäla deltagande.