Nu öppnar anmälan till Testcyklist. Lämna bilen hemma och njut av tre månader i friska luften samtidigt som du bidrar till en bättre miljö. Nu har du chansen att låna en elassisterad lådcykel i tre månader.

I kampanjen Testcyklist ger vi två barnfamiljer (per omgång) möjlighet att testa en elassisterad lådcykel under tre månader.

Som testcyklist låter du bilen stå och använder istället lådcykeln minst tre dagar i veckan samtidigt som du bloggar om dina erfarenheter.

Kampanjen kommer att genomföras i två omgångar under 2020. April-Juni och Juli-September.

Kriterier för anmälan:

  • Du (din familj) äger minst en bil som kan ersättas med resor på lådcykel
  • Du har ett eller flera barn som kan bli skjutsade i lådcykeln
  • Du ställer bilen under testperioden och använder istället lådcykeln till arbete/skola minst tre dagar per vecka inkl. lämna/hämta på förskola eller skola
  • Du deltar i en resvaneundersökning före och efter kampanjen
  • Du bloggar om dina upplevelser med lådcykeln minst en gång i veckan
  • Du och dina medpassagerare använder cykelhjälm och cykelljus vid behov

De fyra första familjerna som anmäler sig och bäst uppfyller kriterierna får delta i kampanjen. Om du blir utvald som testcyklist kommer du att få skriva på ett avtal innan kampanjen startar. Här kan du läsa avtalet. Medverkan i kampanjen medför medial uppmärksamhet.

Kampanjen är en del i projektet Cykelsamverkan Sörmland som drivs av Energikontoret i Mälardalen tillsammans med Eskilstuna kommun, Nyköpings kommun, Katrineholms kommun, Strängnäs kommun, Flens kommun, Regions Södermanland och Länsstyrelsen i Södermanland i syfte att öka cyklingen i länet.

Läs mer och anmäl dig här.

Anmälan är öppen till och med 2020-02-23 (kl. 23:00).